Det er vell lite som lukter eller smaker bedre enn en lun eplekake med vaniljeis når høstdagene har kommet for fullt. Eplekake er det ikke ofte jeg lager eller spiser generelt, men når jeg gjør det er det garantert farge på bladene, regn i lufta og gradestokken er på vei nedover – akkurat som i dag. Kaken jeg har laget har fått en liten vri i fra den jeg vanligvis lager. I dag er den fylt med vaniljekrem og det kan jeg virkelig anbefale.
Oppskrift:
100g margarin
5 dl mel
3 ts bakepulver
1 dl sukker
1 ts kardemomme
2 dl melk
1 pk Piano vaniljekrem
4 epler
Kanel
Sukker
Fremgangsmåte:
♥ Smuldre margarin og mel, tilsett alt det tørre og melken tilslutt
♥ Tøm røren over i en 24 (26) cm smurt form
♥ Ha vaniljekrem oppå røra
♥ Dandér eplebitene som du vil
♥ Strø på kanel, sukker og perlesukker
Stekes på 180 grader i 35-40 minutt
Sist, men ikke minst; nyt!
oi, så fristende dette så ut!
Maiken Johnsen: Tusen takk 🙂 Eplekake hører virkelig høsten til!
Du er så flink, synes btw du heller skulle blitt kok! Takk for en koselig ettermiddag med dere, å vi digger dere hele gjengen!!
Nam,dette så utrolig godt ut.
Kanskje det må bli en eplekake til helgen.
Ha en god natt.
Klem C
Elin: Jeg kan ikke ta hele kreditten for denne, frøken, du var jo og med 🙂 Like så – alltid så koselig med gjengen din på besøk. Love you, guys! <3
Christina: Det syns jeg absolutt du skal kjøre på med! 😀 God natt og stor klem 🙂
Det er jo aldri feil! Ser knallgodt ut 🙂 Tenkte selv å bake eplekake en dag, kanskje eg bruker din oppskrift? 😉
Åååå sulten 🤤
Doc&Dask: Det syns jeg absolutt du skal gjøre – du burde prøve med vaniljekrem om du ikke har gjort det før 🙂
Trine: Jeg skal lage noe godt til deg en annen dag 🙂 <3
Åååh, nå fikk jeg helt utrolig lyst på eplekake! Tror jeg må bake til helgen 🙂
NAM! Denne må jeg prøve, perfekt i disse tider! Men jeg lurer på, når du legger vaniljekremen oppå røra, fordeler du kremen jevnt utover eller bare «dæsjer» du på? 🙂
Ååh, den så god ut! Lagde vanlig eplekake her om dagen, spørs om jeg må prøve med vaniljekrem neste gang 😃
Silje: Åh, ja, det er jo så godt! 🙂 Skikkelig høstfavoritt!
Anonym: Så gøy du vil teste den ut! 😀 Jeg “dæsjer” bare på i store klatter rundt fordi for da får du MYE vaniljekrem i stykkene 🙂
Lene: Det anbefales virkelig! Ekstra saftig og ekstra smak 🙂
Ser nydelig ut! Men bare lurer på en ting.. Er det riktig med 5dl mel? Iforhold til væske ser det så mye ut så ser for meg at røren fort blir en deig 🙈
Veldig koselig blogg🌸
Jenny: Det stemmer med 5 dl ja 🙂 Røra blir mye tjukkere enn f.eks. muffins eller en typisk sjokoladekake. Vaniljekremen og eplene kan bli liggende på toppen av røra (som jeg gjorde) eller stappes nedi 🙂
Så koselig at du liker bloggen! 🙂
Hvilke epler bruker du? Tenkte jeg ville lage denne kaken idag 😍
Charlotte: Jeg liker best norske og litt sure, men akkurat i denne kaka brukte jeg Pink Lady fordi det ikke var noe annet på butikken 🙂
Cailis cialis Comprar Propecia Online Is Amoxicillin Good For Treating Plurisey Is Dog Cephalexin Same As Human