Oppskrift / Eplekake + vaniljekrem

Det er vell lite som lukter eller smaker bedre enn en lun eplekake med vaniljeis når høstdagene har kommet for fullt. Eplekake er det ikke ofte jeg lager eller spiser generelt, men når jeg gjør det er det garantert farge på bladene, regn i lufta og gradestokken er på vei nedover – akkurat som i dag. Kaken jeg har laget har fått en liten vri i fra den jeg vanligvis lager. I dag er den fylt med vaniljekrem og det kan jeg virkelig anbefale. 

Oppskrift:
100g margarin
5 dl mel
3 ts bakepulver
1 dl sukker
1 ts kardemomme
2 dl melk
1 pk Piano vaniljekrem
4 epler
Kanel
Sukker

Fremgangsmåte:
♥ Smuldre margarin og mel, tilsett alt det tørre og melken tilslutt
♥ Tøm røren over i en 24 (26) cm smurt form
♥ Ha vaniljekrem oppå røra
♥ Dandér eplebitene som du vil
♥ Strø på kanel, sukker og perlesukker

Stekes på 180 grader i 35-40 minutt

Sist, men ikke minst; nyt!
 

21 kommentarer
    1. Du er så flink, synes btw du heller skulle blitt kok! Takk for en koselig ettermiddag med dere, å vi digger dere hele gjengen!!

    2. Elin: Jeg kan ikke ta hele kreditten for denne, frøken, du var jo og med 🙂 Like så – alltid så koselig med gjengen din på besøk. Love you, guys! <3

    3. NAM! Denne må jeg prøve, perfekt i disse tider! Men jeg lurer på, når du legger vaniljekremen oppå røra, fordeler du kremen jevnt utover eller bare «dæsjer» du på? 🙂

    4. Ååh, den så god ut! Lagde vanlig eplekake her om dagen, spørs om jeg må prøve med vaniljekrem neste gang 😃

    5. Anonym: Så gøy du vil teste den ut! 😀 Jeg “dæsjer” bare på i store klatter rundt fordi for da får du MYE vaniljekrem i stykkene 🙂

    6. Ser nydelig ut! Men bare lurer på en ting.. Er det riktig med 5dl mel? Iforhold til væske ser det så mye ut så ser for meg at røren fort blir en deig 🙈
      Veldig koselig blogg🌸

    7. Jenny: Det stemmer med 5 dl ja 🙂 Røra blir mye tjukkere enn f.eks. muffins eller en typisk sjokoladekake. Vaniljekremen og eplene kan bli liggende på toppen av røra (som jeg gjorde) eller stappes nedi 🙂
      Så koselig at du liker bloggen! 🙂

    8. Charlotte: Jeg liker best norske og litt sure, men akkurat i denne kaka brukte jeg Pink Lady fordi det ikke var noe annet på butikken 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg