Oppskrift / Proteinrundstykker


God helg, fine blogglesere! 

Lørdagen min har begynt på best tenkelig (og uvanlige) måte. Abel er på hyttetur med besteforeldrene sine og Espen dro i 05-tiden på hjortejakt, så jeg har sovet lenge og bare tatt det helt med ro hele dagen. Mannen har kommet hjem og vi har fått svingt vaskekosten litt begge to, nå sovnet han på sofaen (mannen altså) og derfor tenkte jeg det var perfekt å tipse dere om verdens enkleste rundstykker. 


Oppskrift:
1 (liten) boks cottage cheese 
300g havregryn
2 egg
1 ts bakepulver
1 ts salt
1 ss sukker (kan sløyfes eller byttes ut med sukrin)


Fremgangsmåte:

Når det kommer til fremgangsmåte kan du enten kjøre den enkle (alternativ 1) som jeg har gjort eller du kan gjøre det litt mer avansert (alternativ 2).
Alternativ 1: Bland alle ingrediensene oppi en bakebolle, lag boller og sett i ovnen.
Alternativ 2: Bland alle ingrediensene oppi en bakebolle, kjør stavmikseren for å jevne ut havregryn og Cottage Cheese, lag boller og sett i ovnen.

Uansett alternativ steker du på 210 grader i ca 8-10 min eller til du ser de blir gyldne på toppen. Større rundstykker, lengre steketid. 


Tips:
Tips 1: Det er søtningen som gjør disse ekstra gode (sant, Andrea?) og derfor ville ikke jeg sløyfet den.
Tips 2: Disse kan du fint pakke inn å spise dagen etterpå, de er nesten bedre. Nesten.
Tips 3: Har du ikke Cottage Cheese, fortvil ikke, de er kjempe gode uten og. 
Tips 4: 300g havregryn er det samme som to fulle bokser Cottage Cheese, så slipper du måle opp.

Om dere lager noen av av oppskriftene jeg legger ut send meg gjerne et bilde på Snapchat (ida.birk) eller Instagram (@idabirk), det syns jeg er ufattelig gøy å få se. 

11 kommentarer

Siste innlegg