Oppskrift / Stjernekringle

Endelig er det tid for å legge ut den mest etterspurte oppskriften – stjernekringla. Etter at jeg lagde den første gang på Snapchat har chatten kokt, og det har innboksen på Instagram og. Det er fantastisk gøy at så mange allerede har laget den, og jeg håper det blir mange flere. Den er overraskende lett å lage, men det er ikke like lett å forklare, så derfor har jeg tatt rikelig med bilder og skal forklare etter beste evne. Om det er noe som er uklart er det selvfølgelig bare å spørre i kommentarfeltet eller på andre sosiale medier.

Oppskrift:
550g hvetemel
1/2 pose tørrgjær
75g sukker
1 egg
2 dl melk (ca. 37 grader)
75g smør i terninger (mykt)

Fremgangsmåte:
Bland alle ingrediensene utenom smøret i en kjøkkenmaskin og la deigen få kjørt seg noen runder til den henger fint sammen. Ha deretter i smøret og la kjøkkenmaskinen gå i ca. 10 minutter og til alt smøret er eltet inn i deigen. 

 

Oppskrift på sjokofyll:
100g margarin
100g sukker
2 ss bakekakao

Kjør margarin, sukker og bakekakao til en jevn røre.

Del deigen opp i fire like deler for å deretter kjevle ut fire like “pizza”. Legg lagvis med deig og valgfritt fyll, på denne kringla brukte jeg sjokofyll for en ekstra kul effekt. Du skal ha totalt fire lag med deig og tre lag med fyll, altså ikke fyll på toppen på øverste lag.

Når lagene er på plass setter du en kopp i midten, og deler rundingen i fire. 

Del så hver fjerdedel i fire igjen. Kringla skal ha totalt 16 deler nå. 

Ta to og to deler, tvinn den til høyre mot høyre og den til venstre mot venstre. Jeg tenker alltid at jeg skal tvinne dem 2.5 gang. Lag en tupp av de to endene du har tvinnet fra hverandre, slik at de henger sammen.

Fortsett å gjøre det samme rundt hele kringla. Nå skal du ha totalt åtte deler.

Nå er kringla klar for å pensles med egg også gir jeg den et strø med perlesukker.
Stek kringla på 200 grader i 15-20 minutt eller til den er gylden og gjennomstekt.

Tips:
♥ I stede for sjokofyll er det kjempe godt med Piano vaniljekrem, sukker og kanel.
♥ Om du bruker en annen bolleoppskrift må du mest sannsynlig ha en annen steketid – følg med!
♥ Jeg liker best å forheve deigen lenge (1,5 time) i stede for å etterheve – jeg syns fort den mister fasong om den etterhever lenge.
♥ Har du litt dårlig tid er ferdigdeig gull verd – og den blir kjempe god i denne kringla.

Husk å send meg et bilde om du lager den – det er kjempe gøy å se ♥

15 kommentarer
    1. Kringla va heilt fantastisk god! Du æ så god på sånno 👌🏻
      Må nok prøve meg på den sjøl ei gong au 😄

    2. Ser herlig ut, må prøves! Når du lager med vaniljekrem, bruker du en hel boks og blander i sukker og kanel?

    3. Nora: Bruker nok ikke hele boksen, kanskje 3/4 av den ca?! Jeg smører så jeg får dekt laget godt, så strør jeg på sukker og kanel oppå kremen 🙂

    4. Er du sikker på at oppskriften på deigen er riktig? Er midt oppi bakingen nå, men med 2 dl melk er deigen så tørr at den ikke henger sammen? Prøvde å ha oppi bittelitt ekstra melk, og nå henger den sammen, men er knallhard?🙈 hjelp!!

    5. Malin: Lager du i kjøkkenmaskin? Tipper den ikke er så lett å røre sammen for hånd i og med at smøret ikke skal være smeltet, men skal smuldres.. 🙂 Det stemmer med 2 dl ja 🙂

    6. Hei Ida!
      Har et spørsmål angående ferdigdeig, hvilken og hvor får man kjøpt den? Jeg har selv laget deigen etter oppskriften her, men skal lage den til et selskap og har svært dårlig tid den dagen..
      Tusen takk for mange gode oppskrifter og kjempe god og fin blogg 🙂

    7. Skal den ikke heve noe? Fulgte oppskriften din men endte med å kaste den siden den ikke ble noe særlig luftig. Men mer hard🙈🙈

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg