Bryllup / Forlovelsesbilder

I forkant av bryllupet foreslo fotografen at vi skulle møtes, snakke sammen for å bli litt kjent og ta noen prøvebilder før den store dagen. Det er noe som jeg absolutt kan anbefale til dere som skal gifte dere. Når den store dagen kom kjente vi allerede til fotografen og vi hadde øvd inn noen av “poseringene” på forhånd. Godt var det, for på bryllupsdagen var det full snøstorm og -10, da var det greit at fotograferingen gikk litt radig. 

Du ser så mye i meg
som ikke finnes
hvis ikke du ser det

Du e den som lokka smilet fram,
bli hjå meg i kveld.
Alle tunge tanka virke små,
slik e håpa på.

Men alt eg treng no er handa di
Og det beste eg kan gi deg det er mi

Det var et knippe av bildene som ble tatt den dagen av utrolig dyktige Linda Photo & Video. Jeg kan ikke varmt nok anbefale denne flotte, koselige og ærlige dama. Dere finner også Linda på Facebook og på Instagram (@lindatorkelsen)

Jeg er blitt så glad i disse bildene, og i det nye huset vårt skal de få en helt spesiell plass. Liker at de er hverdagslige og drømmende, i et element som vi liker så godt – naturen. Det hadde vært gøy om bildene kunne være til inspirasjon for noen av dere, og så gleder jeg meg til å dele bilder fra selve bryllupet senere. 

Oppskrift / Eplekake + vaniljekrem

Det er vell lite som lukter eller smaker bedre enn en lun eplekake med vaniljeis når høstdagene har kommet for fullt. Eplekake er det ikke ofte jeg lager eller spiser generelt, men når jeg gjør det er det garantert farge på bladene, regn i lufta og gradestokken er på vei nedover – akkurat som i dag. Kaken jeg har laget har fått en liten vri i fra den jeg vanligvis lager. I dag er den fylt med vaniljekrem og det kan jeg virkelig anbefale. 

Oppskrift:
100g margarin
5 dl mel
3 ts bakepulver
1 dl sukker
1 ts kardemomme
2 dl melk
1 pk Piano vaniljekrem
4 epler
Kanel
Sukker

Fremgangsmåte:
♥ Smuldre margarin og mel, tilsett alt det tørre og melken tilslutt
♥ Tøm røren over i en 24 (26) cm smurt form
♥ Ha vaniljekrem oppå røra
♥ Dandér eplebitene som du vil
♥ Strø på kanel, sukker og perlesukker

Stekes på 180 grader i 35-40 minutt

Sist, men ikke minst; nyt!
 

Gravidoppdatering / Uke 34

I dag har jeg gått inn i en ny graviditetsuke, og for å være ærlig, det er godt det gradvis nærmer seg slutten. Når jeg gikk gravid med Abel var det til stadighet noen som skulle kommentere magen min og hvor stor den var. Det har jeg ikke opplevd denne gangen, helt til jeg i går ble møtt av en måpende dame som lurte på om jeg bare var i uke 34. Stakkars deg, smilte hun og gikk videre. Innafor? 

Innafor eller ei, her kommer en ny graviditetsoppdatering etter mange sitt ønske. Dere er så snille som engasjerer dere og bryr dere. Tusen takk! ♥

Om barnet:
Barnet er nå ca. 42 cm langt og nå veier hun ca. 2,18 kg (mot slutten av uken 2,35 kg). De fleste barn legger seg klar med hodet ned i bekkenet, men denne frøkna har ikke funnet ut av det enda – hun ligger med bena ned foreløpig. 

Cravings:
I det siste har jeg roet meg ned litt på voldsomme cravings. Jeg begynte med brødskive med nugatti, gikk over til gulerøtter og nå har kaaanskje tropisk nektar tatt over ledelsen?! Alt er bedre enn de seks glassene med Oboy jeg drakk daglig når jeg gikk gravid med Abel, men det er en helt egen historie. 

Plager:
Gjennom hele graviditeten har jeg vært plaget med ekstrem svangerskapskvalme og den sitter i enda, dog i en liiitt mindre grad enn når den herjet som verst – jeg tar det jeg får. De siste nettene har jeg slitt veldig med søvnen og gjerne ikke sovnet før klokka er 03-04 på natta, og jeg som ikke sover på dagtid en gang. Har noen av dere et tips for lettere innsovning kanskje?

Navn:
Vi holder navnet hemmelig frem til fødsel (om jeg klarer), men tre av mine følgere på Snapchat har tippet riktig og vet derfor navnet. Kriteriene for navnet er at det skal være relativt kort, kunne uttales lett og stå fint sammen med Abel. De navnene som har blitt nevnt oftest fra dere er Ada, Alma, Ane, Iben, Mabel og Anna, men ingen av disse er dessverre rett.

Humør:
Stort sett så er humøret oppe, men det er jo ikke til å stikke under en stol at jeg begynner å bli sliten og derfor kan ta lett til tårene enten fordi noe er fint, trist eller jeg bare syns det var veldig urettferdig. #trassalder

Neste kontroll:
6. september ♥

Strekkmerker:
Etter graviditeten med Abel fikk jeg et strekkmerke der hvor navlepiercingen en gang var. Dette har utviklet seg til en “krone” som Espen kalte det så fint. 

Vektøkning: 
Nå har vekten økt med 9 kg, og det stopper vell ikke der kan jeg tenke meg, men det stopper heller ikke meg i å spise sjokolade (wops!). 

Kjenner du mye til mageboeren?
Ja, virkelig! Denne jenta er ikke et hakk roligere enn storebroren sin var. Som nevnt over så ligger hun fortsatt med hodet oppover, så sparkene kjennes godt nedover og ut mot sidene. Espen er overbevist om at det blir den nye Cecilia Brækhus. 

Det var flere som kom med ønske om gravidoppdatering hver uke den siste tiden, og det skal jeg absolutt prøve å få til. Det er jo så koselig å dele med dere. Takk for at dere besøker bloggen! 

Our wedding movie / 31.12.17

Mitt første blogginnlegg! Hjelp! Hva skal man skrive om i sitt første blogginnlegg? Etter en stund var vell tanken nokså klar, det måtte bli deling av bryllupsfilmen vår som ingen (utenom vår nærmeste familie) har sett enda. Her er den – håper dere liker den like godt som vi gjør. 
 

Bryllupsfilmen er filmet og redigert av Daniela Halvorsen Photography 

 

Om du likte filmen og syns min entré i bloggverden var en god idé er det veldig gøy om du “liker” innlegget