Hormonella // Viktig å være vrang

Snakk om å gjøre det vanskelig for noen å overraske meg. På fredag hadde jeg spurt om mannen ville være med meg på date i og med at jeg har hatt bursdag og vi tross alt skal bli tobarnsforeldre snart. I det jeg spurte virket han veldig klar, men noen minutter etterpå begynte han å nøle og finne på unnskyldninger for at vi heller kunne gå en annen dag, at det var jo kjedelig å bare dra oss to, det var så langt å kjøre bare for å spise middag. Unnskyldningene stod i kø. Hormonell som jeg er ble jeg kjempe lei meg, og forstod ikke hvorfor min egen mann ikke ville ha en helaften på restaurant og barnefri. En av mine første tanker var: “Nå har jeg blitt altfor tjukk og uattraktiv for min egen mann til og med!”

Tilfellet var noe ganske annet. Alle venninnene mine hadde arrangert Babyshower for meg samme kveld som jeg prøvde å få med meg mannen på restaurant. Tilslutt måtte Bestis komme opp til meg å avsløre det hele så ikke jeg skulle søke om skillsmisse før kvelden var omme. Da forstod jeg endelig hvorfor det var for langt å kjøre, kjedelig å bare være oss og hvorfor helaften og barnevakt var uaktuelt. 
.  .  .  .  .  .  .

Lillemor fikk så utrolig mange fine skatter, så jeg må vise dere. Søte heldresser, kjoler, hjemmestrikket Skappelgenser, bodyer og smokker for å nevne noe. Kanskje noen av dere ser noe som var til “ho mor” og?


Snille Anne hadde blant annet kjøpt denne nydelige uroen som passet perfekt i Leandervuggen som henger klar i stuen. Det gikk ikke mange sekundene før en annen skatt måtte godkjenne både vugga og uroen.

♥ TUSEN TAKK ♥
fine venninner og familie som ordner så fint for lille A og meg. Det var virkelig ikke forventet, men utrolig satt pris på. Og en ekstra takk til mannen som holder ut med Hormonella og viser det hver dag. 

Spa day // Date night

Hei fine lesere og god helg!
.    .    .    .    .    .    .    .    .


Jeg begynner helga på en uvanlig god måte. Mannen tok med seg Abel ut for å leke og lufte hunden. Jeg fikk gå å ta så lang dusj jeg bare ville, ta ansiktsmaske og bare kose meg for meg selv. Perfekt for i kveld skal vi ut på date og kose oss – bare vi to. Siden jeg hadde bursdag tidligere i uka har jeg fått lurt med meg Espen på Mother India i Kristiansand (min favoritt restaurant) og vi skal bare spise og kose oss til vi blir lei, og Abel skal på overnatting til besteforeldre. 

For hver dag som går er det en dag nærmere til Lillemor kommer, og derfor er det ekstra viktig å komme seg litt ut av hus og nyte litt alenetid. Det kommer nok ikke til å bli flust med det når vi plutselig blir tobarnsforeldre. Likevel teller jeg virkelig ned om dagen, og kan ikke vente til vi skal få treffe lille jenta vår. Tenk at jeg er så forelska i noen jeg aldri har møtt. ♥

Resten av helgen har vi fint lite med planer, men er det noe vi er gode på i dette huset så er det å kose oss. Jeg klarer å kose meg glugg med en kopp kakao med krem til Skal Vi Danse på tv (som forresten er et must for meg å se). Stort sett er jeg god til å sette pris på hverdagsgleder, og det tror jeg er viktig – det er jo tross alt hverdager det er flest av. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Med det så ønsker jeg dere alle en kjempe fin helg, og takk for at dere klikker dere inn på bloggen. 
Del gjerne dine helgeplaner i kommentarfeltet. 

Gravidoppdatering // Uke 38

Siden jeg har bursdag i dag måtte jeg dra med meg det inn i dagens bilder, for det er ikke lenge til det er hennes bursdag og. Dagen i dag startet med at Espen og jeg var på kontroll på sykehuset i Flekkefjord, og alt stod bra til med lillemor. Deretter satte vi kursen mot Lyngdal og havnet fort på kafé, det er virkelig ikke hverdagskost å være på kafé kl. 10.00 om morgenen MED mannen. Espen dro en liten tur på jobb når vi kom hjem, men så fort han er tilbake skal vi ha god middag og kake, myyye kake.

Hvor stor er babyen nå?
Nå er hun ca. 48 cm og veier ca. 3 kg og litt mer mot slutten av uken. Det er faktisk helt vilt å tenke på, for så stor var jeg når jeg ble født. Jeg var 48 cm og 2,9 kg. 

Cravings den siste uka?
Disse cravingsene er så rare denne gangen. Med Abel var det kun en ting: O´boy sjokolademelk. Denne gangen har det vært alt mellom himmel og jord, og det siste jeg har sett meg ut er Polarbrød med masse smør, ost og jordbærsyltetøy. 

Navnet? 
Jeg har jo avslørt på Snapchat at det begynner på A, men noe mer vil vi ikke si før hun er her. 

Hvordan er formen?
Nå i det siste har formen vært bedre enn gjennom hele svangerskapet, og det er så ufattelig deilig. Det kjennes naturligvis på kroppen at jeg bærer på en del kilo ekstra og jeg begynner å bli lei av det – MEN det er trolig hva man klarer når kvalmen og oppkast er borte. Åtte måneder med kvalme og oppkast var nok, og det er nok sikkert derfor jeg føler jeg flyr litt om dagen.

Jente eller gutt?
Vi fikk nok en gang bekreftet i dag at det garantert er ei jente ♥

Vektøkning?
De to siste ukene har vekta tatt et godt hopp, nå er jeg på +14. Kanskje ikke så rart med alt den firkløveren jeg har spist i det siste.

Hvordan er søvnen?
Stort sett er den grei, men kroppen har lyst til å sove MYE om dagen. I går våknet jeg egentlig aldri helt. Det er slitsomt å bare kunne sove på sida, for hoftene er helt numne om morgenen. Det skal bli fantastisk å kunne rulle seg rundt på ryggen igjen snart.

Hvilke innkjøpt mangler?
Nå tror jeg snart ikke det er noe som mangler til lille, bare mamma´n som må få seg noen nye bh´er og topper til tiden etter fødsel. Smokker til lille mangler vi forresten fortsatt – det kom jeg på nå fordi jeg har nettopp fått noen nydelige smokkesnorer i posten med navn på ♥

Strekkmerker?
Det er ingenting nytt å melde om her, bare strekk der hvor navlepiercingen en gang var. 

Har du noen plager?
Stivt bekken, kynnere, halsbrann og nedpress – men dette er vell ikke noe som er helt normalt mot slutten og jeg klarer helt klart å leve greit med det. Det er verre med ørene til Espen som sikkert snart detter av på grunn av klagingen min. 

Neste kontroll?
10. oktober ♥

Expected: Soon!

Bryllup // Fra morgen til vielse

Det skjer litt i kulissene før den store dagen kan begynne. Dagen før bryllupet hadde jeg med meg begge mine forlovere hjem og vi hadde en koselig “sleepover” hjemme hos meg. Når klokka var rundt 08 var vi i frisørsalongen som Annika jobber, og vi begynte alle forberedelsene til dagen. Det var Annika som skulle stelle meg på håret og vi hadde øvd noen ganger i forveien, så dette var jeg sikker på hun hadde stålkontroll på – og resultatet ble enda bedre enn jeg hadde sett for meg. Det er så koselig å tenke på at Elin er fem måneder på vei med lille Pia her og nå er Pia snart seks måneder gammel ♥

Så skulle kjolene på… Som jeg har nevnt her på bloggen før er jeg utrolig følsom, og når Elin som er fem måneder gravid begynner å tute bare fordi vi skal begynne å ta på brudekjolen – nei, da var løpet kjørt. Gledestårer er en fin ting ♥

I det vi var helt klare ser vi pappa parkere på utsiden av salongen. Jeg hadde aldri trodd at det øyeblikket jeg så pappa skulle bli så utrolig rørende som det ble. Tårene var helt umulig å holde tilbake, og jeg tror pappa og slet litt med det.

Det var så koselig å bli hentet av pappa og vi kjørte sammen, bare vi to, til kirka. Det er et fint minne som jeg kommer til å huske for alltid. Tenk at noe så lite som å bli hentet av pappan sin gjorde så mye med meg. Takk Pappa ♥

Det ble et skikkelig bildedryss fra frisørsalongen, men vi hadde det så fint og det hadde jeg så lyst til å vise dere. For noen timer det var. Jeg var så spent og så klar for å endelig bli kona til Espen. Nå var det jo tross alt nesten ti år siden vi ble kjærester. 

Alle bildene er tatt av Linda Photo & Video
Har du ikke fått sett bryllupsfilmen vår kan du se den HER.

Oppskrift // Brownies på 1-2-3

Når jeg sier brownies på 1-2-3 så mener jeg det virkelig med denne oppskrifta, for her trenger du bare tre ingredienser. Ikke nok med at det er få ingredienser – det er ingredienser som du kan spise hver kveld, hele uka, med god samvittighet. Perfekt!

Verdens enkleste brownies:
2 godt modne bananer
2 ss peanøttsmør
2 ss bakekakao

How to:
Mos bananene og bland dem med de to andre ingrediensene.
Kle en brødform med bakepapir og smør deigen utover i den.
Stek browniesen på 200 grader i 15 minutt eller til du kjenner den har stivnet.
That´s it!

Det blir ikke så mye lettere enn dette – nyt med god samvittighet! ♥

Gravidoppdatering // Uke 37

Hjelp og trøste hvor fort tiden går – uke 37? Dette svangerskapet er noe helt annet enn Abel sitt hvor tiden stod stille og jeg var sikker på at jeg skulle føde lenge før termin, noe jeg ikke gjorde. Du skal se at nå som jeg har skrytt av hvor fort det har gått stopper tiden opp fra og med i kveld. Vær du sikker! Denne uken tenkte jeg å kjøre en liten vri på oppdateringen og skrive om fem ting jeg kommer til å savne med å være gravid, og fem ting jeg helt klart ikke kommer til å savne. 

 Fem ting jeg kommer til å savne:
♥ At ingen ser rart på deg når du tar det andre kakestykket, eller det femte…
♥ Sparkene som bare jeg kan kjenne. En helt fantastisk følelse.
♥ At man alltid har en grunn til å shoppe, enten må baby ha noe eller så må jeg ha noe å gå med.
♥ At de fleste skryter hemningsløst av hvor fin du er og at du gløder.
♥ Det utrolig tjukke gravidhåret – gud som jeg gruer meg til ammehårene kommer. 

Fem ting jeg ikke kommer til å savne:
× Kvalme og oppkast.
× De dagene man føler seg som en elefant/flodhest.
× Kynnere – de har jeg hatt mye mer av dette svangerskapet enn forrige.
× Spørsmål som når du skal føde, for det kan ikke være lenge til.
× Humørsvingninger – sur, blid, lei seg, glad, trist, sur igjen, latterkrampe. 

En liten kort update:
Ca. lengde på baby: 46 cm
Ca. vekt på baby: 2,8/2,9 kg
Ukens cravings: Hubba Bubba
Vektøkning på mamma: 11 kg
Største plager: Halsbrann på kveld/natt
Ukens opptur: Ingen oppkast!
Ukens tanke: Alt ordner seg tilslutt
Nattesøvn: Bra når jeg bare får sovnet
Neste kontroll: 25. september – min bursdag 

Funfacts // 15 ting du ikke visste om meg

1. Før hadde jeg brunt, langt hår med pannelugg. Nokså rake motsetningen til nå der altså. Jeg hadde en lang periode hvor jeg farget det annenhver måned mørkt og lyst, og det er helt utrolig at det ikke datt av. Nå har jeg bare sagt til Annika (frisør + bestis) om jeg sier jeg skal ha det mørkt må hun ikke gjøre det. Hva da selvdisiplin? 

2. Jeg er LIVREDD for langbein. Dere vet de ekle krypene som du bare hører men aldri ser, og helt ut av det blå har du dem oppi ansiktet fordi de har blitt tiltrukket av lyset fra mobilen. Edderkopper og slanger, bryr meg ikke, men langbein – krise. 

3. Jeg har aldri brekt et ben i kroppen.

4. I nesten 20 år har jeg bitt negler, og det er den verste uvanen jeg noen gang har hatt. Derfor er jeg helt avhengig av å ha gele oppå mine negler nå, ellers ryker de før jeg vet ordet av det. 

5. Den eneste hamburgeren jeg liker er Cheeseburger fra McDonalds. Jeg er virkelig ikke noe fan av en fancy restaurant-hamburger. Så det skjer ikke at jeg bestiller hamburger ute eller lager det hjemme. Espen derimot – bestiller det hver gang!

6. Jeg har aldri fått hverken parkeringsbot, fartsbot eller blitt stoppet i kontroll av politiet. Likevel er jeg livredd dem selv om jeg har alt i skjønneste orden. En gang jeg skulle kjøre hjem fra Hovden hørte vi at det var politikontroll ved Evje (mange timer unna), og jeg satt og kaldsvetta helt til Evje fordi jeg var så redd jeg skulle bli stoppa. Når vi kom til Evje var politiet vekke for lengst. 

7. Jeg er utrolig lettrørt. Det skal ingenting til for at jeg syns noe er rørende og fint, og da begynner jeg å tute med det samme. Skylder på at jeg har det fra mamma. Enda verre blir det om jeg er med noen som er like som meg, da gir jeg meg aldri. 

8. Jeg har vært aerobicinstruktør i seks år og spilt aktivt håndball i enda flere. Det gledes til kroppen blir seg selv igjen etter fødsel og jeg kan gi gass på trening igjen som er min absolutt favorittaktivitet. 

9. Selv om jeg er 26 år så ELSKER jeg Hubba Bubba. 

10. B-menneske! Jeg er et skikkelig b-menneske. Det beste jeg vet er å sitte lenge oppe om kveldene. Om det er for å skravle, se på tv eller spise god mat har ikke så mye å si, men jeg fungerer absolutt best på kveldstid. 

11. Det er så koselig når folk sier hei og gir deg en klem. I´m a hugger!

12. Jeg er så glad i varmmat. Kunne gjerne spist middag til frokost, lunsj, middag og kvelds. Det trenger ikke være veldig avansert, men så lenge det er varmt er jeg utrolig fornøyd. 

13. Jeg spiser sjokolade hver dag. Til og med når jeg skulle komme i form etter jeg fikk Abel spiste jeg sjokolade hver dag, riktig nok ikke i stor mengde, men jeg måtte ha noen knekk uansett. 

14. Hver gang vi spiser noe godt sier jeg: “Ååå, dette er det beste jeg vet” og der og da mener jeg det helt oppriktig. Jeg klarer aldri å velge bare én livrett, det finnes altfor mye godt her i verden. 

15. Jeg er veldig god på tall –  telefonnummer, fødselsdatoer og generelt det som har med tall å gjøre setter seg fort hos meg. Jeg husker enda alle telefonnumrene til venninnene mine på barneskolen (også hjemmenummer), kan fortsatt alle fødselsdatoene til de jeg har gått med på skole (barne-, ungdoms- og videregående skole) og da var det nokså naturlig at jeg måtte bli matematikklærer.

Kjente du deg igjen i noen av punktene? Skriv gjerne en funfact om deg i kommentarfeltet! ♥

Vår historie // 10.09.07

Den 10. september i 2007 ringte telefonen min i det jeg var på vei til bussen hjem fra skolen. Jeg hadde nettopp startet på mitt første år på videregående og var en forvirra sjel som prøvde å finne ut av den nye hverdagen. Enda mer forvirra ble jeg når pappa ringte for å si at han var i nærheten og ville plukke meg opp på vei hjem. Hvorfor i alle dager kunne jeg ikke bare ta bussen, tenkte jeg. Ikke mange minuttene etterpå kom pappa og jeg hoppet inn. Pappa var uvanlig stille, noe jeg ikke la merke til i og med at jeg hadde nok å fortelle fra dagen min, men etter ca. fem minutter avbrøt han meg fordi han hadde noe han måtte fortelle. Jeg hørte på stemmen hans at dette var noe alvorlig, for det tilhører sjeldenheten at pappa er så alvorlig. Sekundet etterpå kom den tøffe beskjeden: onkel hadde valgt å avslutte livet sitt. 

Den 10. september i 2018, på dagen 11 år etter onkels død, ville min kusine, min mor og jeg finne en måte å sette lys på verdensdagen for selvmordsforebygging. Vi ville fortelle vår historie. Min kusine hadde mistet en pappa, min mor hadde mistet en bror og jeg hadde mistet en onkel. I videoen under forteller vi våre historier fra dagen i 2007 hvor en av våre kjæreste gikk bort. Åpent, usensurert og ekte – akkurat slik vi ønsket. 

 

Mamma avsluttet med et fint og ærlig budskap; Å si at du ikke har det bra er ikke å være svak, men å være sterk!  Det å si høyt at man ikke har det bra er ikke alltid lett, men det kan hjelpe deg på så mange måter. LEVE er en organisasjon som hvert år har ansvaret for å markere verdensdagen for selvmordsforebygging og deres budskap dette året var:

Vis at du ser.
Vis at du lytter.
Vis at du bryr deg.

Dette vet jeg er noe vi alle kan bli bedre på. Heve blikket og se rundt oss – har alle det så bra som vi tror?

 

Oppskrift / Tacosuppe

At taco er en fredags- og helgefavoritt hos Norges befolkning er neppe en overraskelse, men hva med å tenke litt annerledes å gjøre den originale tacoen om til en suppe? Hos oss er det en slager for liten og stor, ikke tar det lang tid heller.

Du trenger:
5 dl vann
3-4 buljongterninger
1 pose tacokrydder
1 boks hermetiserte tomater
2 ss tomatpuré
1 boks mais
1 paprika
1 gul løk

1 pakke kjøttdeig

Her kan du bruke fantasien og ta det du allerede har i skapet. Jeg syns det er godt å ha i chili (da blir det spicy og), Kidneybønner, linser, gulrøtter, ekstra tomater – ja, her kan du spe på med det meste. 

Fremgangsmåte:
Kok opp vann, buljongterninger og tacokrydder. Ha oppi de hermetiserte tomatene og tomatpurè. Hell oppi alle grønnsakene og tilslutt har du i den stekte kjøttdeigen (det er ikke nødvendig å krydre kjøttdeigen siden det er så mye smak i suppa). 

La suppen koke i ca. 15 minutt eller til du kjenner at alle grønnsakene er møre.

Servèr med tortillachips, ost og rømme på toppen og nyt!

Make-Up / 15 favoritter

Hei fine blogglesere! 
Titt og ofte får jeg spørsmål på Snapchat og Instagram hvilke sminkeprodukter jeg bruker, og derfor tenkte jeg det er fint å samle det opp i et innlegg. Denne gangen viser jeg dere mine hverdagsfavoritter. Alle disse produktene blir ikke brukt på en gang, men flere av disse er “must haves” om fjeset skal på. Ettersom huden min er normal mot tørr så fokuserer jeg mye på fukt og bruker lite produkter i pudderform. Med pudderprodukter føler jeg at sminken legger seg som et lag utpå huden i stede for å smelte inn, noe jeg ikke liker så godt. Husk at et godt grunnlag for et fint sminket fjes er renset og ren hud. 

1. 
Mac PREP + PRIME Fix+ i Coconut
Brukes etter rens og fukt, men før foundation.

2.
Diorskin Forever & Ever Control i farge 001
Brukes til å “sette” sminken med. Denne bruker jeg der jeg har brukt concealer, men tar gjerne et drag over hele fjeset om jeg ønsker en matt look.

3.
Hydracolor The Original Hydrating Creamstick i farge 22
Til leppene. Fin lipsyl med rolig, nude farge.

4.
Hoola Benefit Bronzer
Brukes for å gi litt ekstra farge til ansiktet. Den perfekte matte bronzeren etter min mening som ikke gjør deg oransje. 

5.
Clarins Instant Light i farge 02 og 03
Elsker denne lipglossen. 

6.
Soleil Tan de Chanel Bronze Universel
Denne bronzeren er i kremform og smelter fint inn i huden. Denne bruker jeg alltid for å markere kinnben og kjeve, og generelt for å gi litt farge til fjeset. 

7.
Mary Kay Lash Love Mascara
Denne blir spurt etter hele tiden. Så dette er altså mascaraen jeg sverger til. Obs! Den har gummibørste.

8.
Carli Bybel Deluxe Edition Eyeshadow & Highlighter Palette
Jeg er blodfan av Youtuber Carli Bybel og måtte selvsagt skaffe meg palettet hennes med det samme det kom ut, og jeg elsker det. Øyenskyggene er rolige, men kan bygges opp og highlighterene er nydelige. 

9.
Maybelline Master Strobing Stick i farge 100 og 200
Som nevnt tidligere så er jeg glad i kremprodukter nettopp på grunn av min litt tørre hud, og disse to highlighterene er perfekte for meg. De legger seg fint der du vil ha dem og flyter ikke ut slik ofte pudder highlightere kan gjøre (etter min mening). Disse bruker jeg på kinnben, neserygg, under øyenbryn og på overleppe. Nr. 100 er rosa og lys i fargen og nr. 200 er nude og medium. 

10.
Sminkekost fra eBay
Denne får jeg utrolig mange spørsmål om. Jeg bruker den i stede for en beautyblender og blender ut foundation, concealer, bronzer og highlighter med denne. Legger ved link til den her.

11.
Tarte Shape Tape Contour Concealer i farge light
The one and only concealer etter min mening – denne er jeg avhengig av.

12.
Bitch´n Brows – Brow Fix, Brow Shadow og kost
Først grer jeg alltid gjennom brynene slik at de ligger slik jeg ønsker, deretter går jeg over med Brow Shadow i den mørkeste fargen før jeg setter dem med Brow Fix. 

13.
Mac Strobe Cream i fargen Peachlite
Denne bruker jeg etter Fix+ (nr. 1) og før foundation. Den gir et nydelig skinn i huden og perfekt om du er ute etter glow. 

14.
Vita Liberata Beauty Blur i fargen Latte Light
Denne har jeg sverget til hele sommeren, og kommer til å fortsette ut over høsten. Denne kalles ofte for “Askepottkremen” og ikke uten grunn, den jevner ut hudtonen og gir deg en fin glow. Skal jeg bruke denne bruker jeg ikke Mac Storbe Cream først, det trenger du ikke. 

15.
Isadora BB Cream All-in-one Make-Up i fargen 12
Dette er fjerde eller femte tuben jeg har brukt opp av denne, og min “go to” BB Cream. Den dekker ikke like godt som foundation, men om du ikke har behov for det er den gull. Mac Stobe Cream + denne er en klassiker for meg. 

. . . . .

Dette er mine 15 hverdagsfavoritter og det jeg bruker når jeg skal på jobb, ut å treffe venninner og generelt ikke vil ta helt av på sminkefronten. Når fargen på huden blir blekere og vinteren kommer skifter jeg gjerne ut enkelte produkter, men noen er med meg hele året. 


Hyl ut om dere vil se partyfavoritter/kveldsfavoritter/vinterfavoritter?!