Gravidoppdatering // Uke 40

Hjelpes! Uke 40 har meldt sin ankomst og jeg kan nesten ikke tro vi er så nærme målet om å treffe den lille jenta vår. Tenk at nå er det snart ei lita jenta som ligger oppi den søte Moseskurven som står ved siden av meg på bildet. Selv om det er spennende med ventetid håper jeg ikke vi må vente så altfor lenge til for å treffe henne. ♥

Hvor stort er barnet nå?
Barnet er nå ca. 50-51 cm langt og veier mellom 3400-3500 g – det blir så spennende å se om hun er på gjennomsnittet, større eller mindre. Abel var 3885 g og 52 cm lang og født syv dager på overtid. 

Cravings siste uken?
Cravingsene og jeg har gått hånd i hånd hele veien. Det går fortsatt i polarbrød med smør, ost og syltetøy og Hubba Bubba – jeg holdt på å svime av i går når jeg fikk en snap om at det var 10-kroners marked på Spar på akkurat Hubba Bubba. Nå er jo ikke HB en gravidcravings, mer en året-rundt-hele-tiden cravings.

Ukens opptur?
Formen har vært god selv om jeg er trøtt til tider, også har jeg vært hos hudpleier å fikset bryn og vipper (vippeløft) klart til fødsel. Deilig å bare legge seg ned på å benk og bli dullet med. 

Hvordan er søvnen?
Den har vært veldig opp og ned fra natt til natt. En natt sover jeg kjempe godt, og en annen natt sovner jeg ikke før i 03-04 tiden og da er det hardt å stå opp med Abel igjen når han er klar for å starte dagen. Men alt i alt vil jeg si at det er slett ikke verst til å være i uke 40.

Navnet til babyen?
Nå skal jeg klare å holde det hemmelig den siste tiden og, men det begynner på A, klinger fint med Abel (syns vi!), nokså kort og det er ikke Alma (det har blitt tippet utallige ganger, men det forstår jeg godt, det er jo så fint). 

Vektøkning?
Jeg har helt ærlig ikke vært på vekta siden sist uke, og da var det +14. Tror ikke jeg tørr hoppe på denne uka siden jeg har fått så mye vann i kroppen og sikkert har gått opp en hau med kilo til, haha.

Noen plager?
Bekkenet er det som plager meg mest om dagen siden det er så stivt, også har jeg kynnere i fleng – selv om det bare er et godt tegn. 

Ville eller rolige bevegelser fra barnet?
Hun er heeeelt gal og har vært det hele veien. Mange sier at bevegelsene blir roligere og mindre mot slutten (man skal selvsagt kjenne liv hver dag), men det er ikke tilfelle her. Noen ganger begynner jeg å lure på om hun vil ut den veien, altså bokse hull i huden for så å hoppe ut. Det er ikke lenge før hun er sterk nok til det 😉

Dager til termin?
10!

Neste kontroll?
I morgen. ♥

.  .  .  .  .  .

Baby
A little bit of heaven
sent down to earth

.  .  .  .  .  .

Til liten og stor // Sykehusbagen

Etter flust av tips fra fjern og nær, og egne erfaringer i bagasjen fra sist tror jeg endelig den såkalte sykehusbagen er ferdig. Det er alltid greit å ha med seg det man trenger så ikke mannen må ut på tokt når jeg heller vil ha han ved min side. Enkelte ting jeg tok med meg sist fikk jeg absolutt ikke bruk for og noen ting skulle jeg virkelig ønske jeg hadde tatt med meg. Her kommer mine tips, og tips jeg har fått inn fra dere via Snapchat og Instagram – tusen takk ♥

Til lille har jeg med:
6 skift (sist hadde jeg med 5 og det holdt ikke til oss)
3 pysjamaser
Hentesett
Dress + lue til hjemveien
Teppe
Koseklut
Smokker + smokkesnor
Et par bleier (vi har lang vei hjem, og det er greit å ha i tilfelle)
Bilstol + bilstolpose
Mange har tipset om babynest, så det vurderer jeg veldig!

Til meg selv har jeg med: 
Alle papirene mine
Myke og gode joggedresser
Gravidbukse
Cardigan
Morgenkåpe
Innesko/dusjsko
Sto(O)re truser 
Amme-bher
Shampoo + balsam + såpe
Tørrshampoo
HUBBA BUBBA + sjokolade
Løse maxikjoler
Løse/vide topper
Toalettsaker
Hårføner (mange bruksområder)
Mobil + lader
Kamera + lader
GoPro + lader
Mac + lader 

Først hadde jeg tenkt å ha samme hentedress som Abel hadde, men når jeg fikk denne søte, rosa i gave klarte jeg ikke la være å ta den i stede for. Den er jo så utrolig skjønn. Jeg tar nok med Abel sin og om jeg plutselig skulle ombestemme meg i hormonbobla. 

Tips fra dere til sykehusbagen:
(Fått inn via Snap @ida.birk og Instagram @idabirk)
Gode og store truser
Sjokolade
Lypsyl
Mykt toalettpapir
Morgenkåpe
Ansiktsspray pga tørr sykehusluft
Klorevotter
Salami
Favoritt godis
Drikkeflaske
Håndkrem
Ammesinglett + ammebher
Joggedress
En bok til å skrive tanker i
Multi-mam
Badesko/dusjsko/innesko
Mynter til automat
Varme sokker
Kamera + lader
Cardigan
Toalettsaker
Babyteppe
Babynest
Forever Living sin Lips til såre nipler 
Hårstrikk
Hårføner
Energidrikk og nøtter (til fødselen)
Elastisk sjal/bæretøy
HUBBA BUBBA – love it!

Gøy med så mange tips fra dere – send gjerne inn flere om du har, så skal jeg oppdatere lista om det kommer flere. 

Ting jeg savnet sist gang som blir med denne gangen:
Gravidbukse – når formen gradvis steg hadde jeg lyst til å ha på meg noe annet enn joggedress når jeg fikk besøk.
Løse maxikjoler – dette savnet jeg også sist. Behagelig og godt, samtidig som du er litt mer stelt.
Innesko – tenk at jeg glemte dette sist.
Store/vide topper – magen min forsvant mildt sagt ikke over natta, så jeg endte opp med å gå i Espen sine t-skjorter for jeg hadde ikke med noe som passet.
Mac – faktisk! Jeg havnet på alenerom uten tv sist gang, og når kvelden kom, Abel var rolig og Espen hadde dratt hjem kunne jeg godt ha hatt noe lyd surrende i bakgrunnen.
Videokamera/GoPro – jeg hadde riktig nok med to kamera som kan filme, men det blir mer filming om man har med et eget til film tenker jeg. 

Ting jeg hadde med sist som jeg ikke fikk bruk for:
Mykt toalettpapir – dette var mer en mykt nok på sykehuset, og det var også mulighet for å spyle med vann om det skulle være å foretrekke.
Drikkeflaske – jeg fikk servert vann med isbiter når jeg måtte ønske, men den kan jo brukes til flere ting enn vannflaske 😉
Bind/engangstruse – dette hadde de et fint utvalg i på sykehuset.

Nå vil disse listene variere veldig fra person til person, fra hvilket sykehus man skal på og hvilken sesong man skal ha baby i. Det er likevel fint å ha fått inn så mange tips så kan man vurdere selv om det er relevant eller ikke. Om det er noe man skulle mangle får noen som kommer på besøk ordne det, tenker jeg. 

Oppskrift // Giga kanelbolle

Det er sikkert ikke bare meg som har sett videoen som florerer på Facebook hvor det bakes en giga kanelbolle. Det gikk ikke mange sekundene etter jeg hadde sett filmen før mannen hadde tagget meg i innlegget. I og med at det er kanelbollens dag i dag måtte jeg hive meg rundt i går så jeg fikk bildene og oppskriften klar til i dag. Jeg valgte å lage min favoritt bolledeig (samme som stjernekringla), men her kan du lage den bolledeigen du foretrekker og bare følge med under steking.

Oppskrift:
550g hvetemel
1/2 pose tørrgjær
75g sukker
1 egg
2 dl melk (ca. 37 grader)
75g smør i terninger (mykt)

Fremgangsmåte:
Bland alle ingrediensene utenom smøret i en kjøkkenmaskin og la deigen få kjørt seg noen runder til den henger fint sammen. Ha deretter i smøret og la kjøkkenmaskinen gå i ca. 10 minutter og til alt smøret er eltet inn i deigen. Hev deigen i 1-1,5 time.

Når deigen er hevet til dobbelt størrelse ca, kjevler du ut en så stor firkant du klarer og smører på fyll. Fyllet har  jeg bare laget av smør, sukker og kanel eller du kan bare smøre på smør og deretter strø på sukker og kanel. 

Når fyllet er på deler du deigen i fire som jeg har gjort på bildet over.

Begynn å rull en av remsene og når den remsen er rullet opp tar du med deg bollen over på rad to og fortsetter å rulle. Tilslutt har du rullet alle fire remsene til en stor bolle. 

Legg bollen over i en form (min er 26 cm) og form den til slik at det ligner på en kanelbolle. Dekk til med plastfolie og etterhev bollen i minimum 30 mintter, jeg lot nok min stå litt lengre fordi det passet best sånn. 

Steking:
Når det kommer til steking må du beregne god tid – det er mye deig som skal bli gjennomstekt. Sett ovnen på 175 grader og plasser bollen på nederste rille. Jeg vil anbefale å legge et bakepapir oppå bollen fra begynnelsen av for at den ikke skal bli svidd på toppen, og heller ta av papiret mot slutten for å få litt mer farge. Om du føler bollen begynner å bli stekt på toppen kan du teste med en tynn pinne om den er stekt inni. Er den ikke stekt kan du skru ned ovnen å la den stå lengre (med bakepapir oppå). Jeg måtte steke min totalt 1 time og 10 minutter, men dette vil variere fra bolle til bolle så følg med.

Jeg valgte å blande melis og vann å strigle over kanelbollen, men det er veldig godt om du lager en topping med kremost i eller så kan du bare spise den som den er uten noe topping.

Nyt dagen – med giga kanelbolle eller uten 

Gravidoppdatering // Uke 39

At tiden går fort er noe alle vet, men at den skulle gå så fort til og med mot slutten av en graviditet hadde jeg aldri trodd. Nå er det snart så nærme som det kan få blitt til vi møter jenta som befinner seg inni magen – og gitt om vi er spente på å bli kjent med henne. Det surrer så mange spørsmål. Hvor stor er hun? Hvilken farge har hun på håret? Hvor mye veier hun? Går alt som planlagt? Ligner hun på Abel? Jeg kunne fortsatt i en evighet.

Ps: Siden pappa fikk tegne og skrive på magen, var det en til som hadde lyst 

Hvor stor er hun?
Nå er hun ca. 50 cm lang og veier mellom 3,2 og 3,3 kg. 94% av graviditeten er gjennomført!

Ukens opptur?
Om jeg tenker fra sist oppdatering har det vært flere oppturer. Babyshower som jeg skrev om i forrige innlegg, date med mannen og god form med tanke på kvalme og oppkast. Det har ikke vært et problem på mange uker nå – og jeg er så takknemlig for at det tilslutt slapp taket.

Plager den siste uka?
Kroppen er blytung og jeg er ikke vant til å ha så mange vonde liggestillinger i løpet av en natt. Som jeg beskrev det på Snapchat: jeg føler meg som en sau som ligger å spreller på ryggen og ikke kommer seg opp igjen. Akkurat der har du meg!

Forventninger til fødsel?
Altså; man er jo aldri gira på å ha det grisevondt i flere timer/dager, men jeg vet at premien er så uendelig stor og jeg er så klar for å få noen hakk mindre mage nå – så BRING IT ON! Er det ikke rart hvordan kroppen er laget? Den innstiller seg på at det er greit å ha det forferdelig. 

Cravings siden sist?
Jeg holder meg stabil på cravingsene for øyeblikket. Polarbrød med smør, ost og syltetøy er fortsatt det som gjelder – og du kan tro det var krise når Espen hadde spist opp osten her om dagen og ikke kjøpt ny. 

Hvilke innkjøp mangler?
Nå tror jeg ikke det kan være mye som mangler. Etter Babyshoweren fikk hun et solid påfyll av klær, smokker, flasker, bleier – ja, det absolutt meste. Det er ikke noe jeg kommer på at vi mangler, og som jeg har sagt før: butikkene stenger ikke i dét hun blir født, heldigvis. 

Vektøkning og strekkmerker?
Samme som sist på dette punktet. +14 kilo totalt. Det har heller ikke kommet noen flere strekkmerker enn det jeg har nevnt tidligere. 

Neste kontroll?
10. oktober ♥

. . . . . .

Trimesters of pregnancy:
1. Sick all the time.
2. Aww, baby kicks!
3. Get. This. Baby. Out. 

Mon tro om dette er min siste gravidoppdatering?