Oppskrift // Giga kanelbolle

Det er sikkert ikke bare meg som har sett videoen som florerer på Facebook hvor det bakes en giga kanelbolle. Det gikk ikke mange sekundene etter jeg hadde sett filmen før mannen hadde tagget meg i innlegget. I og med at det er kanelbollens dag i dag måtte jeg hive meg rundt i går så jeg fikk bildene og oppskriften klar til i dag. Jeg valgte å lage min favoritt bolledeig (samme som stjernekringla), men her kan du lage den bolledeigen du foretrekker og bare følge med under steking.

Oppskrift:
550g hvetemel
1/2 pose tørrgjær
75g sukker
1 egg
2 dl melk (ca. 37 grader)
75g smør i terninger (mykt)

Fremgangsmåte:
Bland alle ingrediensene utenom smøret i en kjøkkenmaskin og la deigen få kjørt seg noen runder til den henger fint sammen. Ha deretter i smøret og la kjøkkenmaskinen gå i ca. 10 minutter og til alt smøret er eltet inn i deigen. Hev deigen i 1-1,5 time.

Når deigen er hevet til dobbelt størrelse ca, kjevler du ut en så stor firkant du klarer og smører på fyll. Fyllet har  jeg bare laget av smør, sukker og kanel eller du kan bare smøre på smør og deretter strø på sukker og kanel. 

Når fyllet er på deler du deigen i fire som jeg har gjort på bildet over.

Begynn å rull en av remsene og når den remsen er rullet opp tar du med deg bollen over på rad to og fortsetter å rulle. Tilslutt har du rullet alle fire remsene til en stor bolle. 

Legg bollen over i en form (min er 26 cm) og form den til slik at det ligner på en kanelbolle. Dekk til med plastfolie og etterhev bollen i minimum 30 mintter, jeg lot nok min stå litt lengre fordi det passet best sånn. 

Steking:
Når det kommer til steking må du beregne god tid – det er mye deig som skal bli gjennomstekt. Sett ovnen på 175 grader og plasser bollen på nederste rille. Jeg vil anbefale å legge et bakepapir oppå bollen fra begynnelsen av for at den ikke skal bli svidd på toppen, og heller ta av papiret mot slutten for å få litt mer farge. Om du føler bollen begynner å bli stekt på toppen kan du teste med en tynn pinne om den er stekt inni. Er den ikke stekt kan du skru ned ovnen å la den stå lengre (med bakepapir oppå). Jeg måtte steke min totalt 1 time og 10 minutter, men dette vil variere fra bolle til bolle så følg med.

Jeg valgte å blande melis og vann å strigle over kanelbollen, men det er veldig godt om du lager en topping med kremost i eller så kan du bare spise den som den er uten noe topping.

Nyt dagen – med giga kanelbolle eller uten