Oppskrift // Meksikansk taco

Hei og godt nyttår, fineste lesere!

Etter en nødvendig pause på grunn av fødsel og barseltid har jeg i den siste tiden tenkt på at nå er det på tide å hoppe på bloggtoget igjen – det er jo så gøy. Det er så mye jeg gleder meg til å dele med dere fremover, og takk for så mye positiv feedback og innspill fra dere som følger meg på Snapchat. 

Når jeg først skulle sveive i gang denne bloggen igjen kommer det vell ikke som en overraskelse at en oppskrift er første post ut. Ekstra gøy var det at flere hadde savnet nettopp dette. Jeg har tidligere delt en vri på fredagstacoen med dere i form av Tacosuppe, men denne gangen kommer en annen vri på fredagsfavoritten – Meksikansk Taco. 

Du trenger:
Kjøttdeig, kidney bønner (eller noen andre bønner om du foretrekker det),
chili, granateple, avokado, mango, rødløk, tomater og lime. 

Mango og avokado salat:
Kutt opp og bland sammen mango, avokado,
granateple og en halv chili. Tilslutt klemmer du
saften av en lime over.

Er det glad i sterk mat kan du gjerne ha oppi en
hel chili, eller den kan sløyfes helt om du foretrekker det.

Salsa:
Kutt opp tomatene, en rødløk og en halv chili i ønsket størrelse,

du kan gjerne kutte dem mindre enn jeg har gjort eller
kjøre alt en runde med stavmikseren. 
Her kan du også bestemme styrken ved å justere
mengden chili. 

Kjøttet:
Stek kjøttdeigen med ønsket krydder og tilsett bønnene. Jeg hakker alltid
bønnene opp slik at de blir minst mulig synlig for 3-åringen som
ikke liker bønner, men på en merkelig måte spiser som bare det
når han ikke ser dem.

Legg salaten, salsaen og kjøttet på en grov lefse og topp det hele med rømme.
Sist men ikke minst; nyt!

Tips: Følger du denne oppskriften til punkt og prikke vil jeg si du får medium styrke. Du kan fint sløyfe chilien i en av blandingene for en mildere taco – det kommer jeg til å gjøre neste gang. 

7 kommentarer

Siste innlegg